Loop jezelf niet voorbij en kom wandelen met mij!

Uw wandelcoach, natuurcoach in Vlaardingen.

Even voorstellen

Mensen omschrijven mij als oprecht, liefdevol en doortastend. Ik werk graag met mensen en heb daarom altijd in de zorg en welzijnssector gewerkt. Het begeleiden en coachen van mensen verveelt me nooit, omdat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Ieder mens is uniek en heeft zijn mooie en minder mooie kanten. Graag luister ik ook naar jouw verhaal. Ik zal je niet veroordelen en me volledig inzetten om het beste uit jou naar boven te halen. 

Wil je meer weten over mij? Kijk dan op mijn LinkedIn of lees onder de foto verder om kennis met mij te maken.


Burn Out
Voordat ik mijn eigen coachpraktijk begon, werkte ik als hulpverlener in een sociaal wijkteam. Het was een pittige tijd. Ik had een baby, een peuter, ik rouwde om mijn vader, een intensieve nieuwe baan, een groot sociale leven, dansgroep enzovoort. Toen ik steeds vaker lichamelijke ongemakken kreeg, begreep ik dat mijn lichaam mij iets duidelijk wilde maken. Ik nam uiteindelijk de signalen serieus. Omdat ik wilde voorkomen dat ik een burn-out zou krijgen, nam ik een sabbatical. Helaas verliep de aanvraag van de sabbatical moeizaam en raakte ik alsnog behoorlijk overspannen.

Opkrabbelen 
Het begin van mijn sabbatical werd hierdoor een moeilijke tijd. Ik was vrij maar kon er niet van genieten. Omdat het thuis ook vaak druk was ben ik toen veel alleen gaan wandelen  in de Broekpolder in Vlaardingen. Door het wandelen, de stilte en ruimte die ik daarbij voelde, kwam ik steeds beter in contact met mijzelf. Ik begon steeds beter te voelen en te ontdekken wat belangrijk en goed voor mij was.  De inzichten kwamen vanzelf. Belangrijke keuzes maken lukte me beter en alles viel langzaam op de goede plek. Ik was ontspannen en voelde me langzaam steeds beter, sterker en gelukkiger worden. 

De positieve effecten van wandelen
Steeds vaker las ik artikelen over de positieve resultaten en effecten van wandelen in de natuur. Wat ik zelf ondervond werd ook (wetenschappelijk) onderbouwd. Toen ik een artikel las over wandelcoaching werd ik nog enthousiaster. Tijdens mijn HBO-opleiding sociaal pedagogische hulpverlening koos ik toen voor de afstudeerrichting coaching/begeleidingskunde. Daar deed ik mijn eerste coachervaringen op, die ik later ook dagelijks toepaste in mijn werk als leidinggevende in de zorg. Ik wist dus al dat coachen me goed lag. De combinatie van wandelen in de natuur en coachen leek me fantastisch en uit eigen ervaring k
an ik zeggen dat het bijzonder effectief is.

Opleiding tot wandelcoach
Ik heb toen besloten om de opleiding tot Wandelcoach te gaan volgen en heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond. 
De opleiding gaf me de tools om ook daadwerkelijk meer uit een wandeling te halen en om de coachee te prikkelen in het vinden van (praktische) oplossingen en inzichten die hem of haar verder kunnen helpen in het vraagstuk. Met deze opgedane kennis en daarnaast de jarenlange ervaring als verpleegkundige, hulpverlener en leidinggevende, had ik alles in huis voor mijn eigen wandelcoachpraktijk!

La Ceiba
Begin 2019 werd La Ceiba Wandelcoaching geopend. Ik hoop dat ik veel mooie wandelingen mag meemaken en veel mensen op weg kan helpen naar een gelukkiger leven. Over de naam La Ceiba kan je hier meer over lezen. 


E-mailen
Bellen
Info